Sånn gjør du din aller første investering

Det er mange som ønsker å begynne å investere, men det kan være ganske overveldende å skulle finne frem i denne helt nye verdenen, som på mange måter kan virke ganske skremmende hvis man ikke allerede har en fot på innsiden. Det kan føles vanskelig å komme i gang fordi man tror at man er nødt til å vite alt før man begynner, og at det er kompliserte ting man må kunne, men sannheten er at det er at det faktisk er mye enklere å investere enn det de aller fleste tror. Så enkelt at alle kan være med på denne nye reisen, som vil kunne gi deg en mye bedre økonomisk forståelse.

Det å begynne å investere krever ikke så mye som det mange frykter. Faktisk kan man komme veldig langt på bare den helt grunnleggende informasjonen, for sannheten er at man faktisk at man kommer til å lære skinnsykt mye av det man gjør, og ikke bare det man leser. Så det er bare å komme i gang, så kommer det til å bli mye mer tydelig hva som skal til for å bli god til det. Men den grunnleggende kunnskapen er det viktig at du har, og den kan du finne hos aksjeskole.com, sånn at du kan få en god start. Men her får du vite hvordan du gjør din aller første investering.

Trinn for trinn guide

Det å investere er gøy, og når man først har kommet i gang, er det lekende lett. Her er en enkel trinn for trinn guide som du kan bruke som grunnlag hvis du føler deg usikker underveis eller bare ønsker en kjapp og enkel gjennomgang av hva du skal gjør, før du begynner.

  • Velg hvilken plattform du vil bruke
  • Lag en profil
  • Verifiser identiteten din
  • Sett inn penger
  • Søk på den aksjen du har lyst til å investere i
  • Bestem hvilket beløp du vil handle for
  • Gjennomfør din første investering

Men dette er selvsagt ikke alt! For før du kommer hit, er det smart å gjøre seg noen tanker om hva strategien din er, hvilken toleranse du har for risiko og ikke minst lese deg opp på de forskjellige aksjene du har lyst til å investere i. Når det kommer til for eksempel kryptovaluta, ser vi litt for ofte at folk bare investerer i noe de har lest om på Reddit eller andre sosiale medier, og ikke faktisk setter seg inn i det de faktisk investerer pengene sine i, og dette er absolutt ikke noe som anbefales.

Det å bli bedre kjent med de firmaene man vurderer å investere i er en viktig del av det å gjøre en ansvarlig økonomisk beslutning, og det å ha en strategi å forholde seg til, vil også gjøre at alt dette blir mye lettere å gjøre underveis, i stedet for å hele tiden skulle ta stilling til nye ting. Det å bli kjent med seg selv som investor og ikke minst budsjettet og målene sine, er derfor essensielle deler av å bli en god investor.