Barn og airbag

Å kjøre bil er en daglig aktivitet og den mest effektive måten når du skal innom barnehage og skole på moringen før jobb. Når man kjører med barn i bil er det noen særlige forbehold man skal ta, for å sikre at barnet sitter så trygt som mulig.

Airbag

Airbagen kan være en avgjørende faktor dersom du skulle komme utfor en ulykke når du kjører bil. Som voksen er det viktig å ha airbagen aktivert og fungerende til enhver tid når man kjører, men med barn er regelen annerledes. Det er forbudt å plassere et barnesete i forsetet med aktivert airbag, da dette kan alvorlig skade barnet hvis den utløses.

Barn i bil

Barn som er under 140 cm og som sitter forovervendt, skal i de aller fleste tilfeller heller ikke sitte i forsetet med airbag. Unntaket er hvis bilprodusenten sier noe annet. Airbagen er nemlig laget for å beskytte voksene personer og utløses i en enorm fart når man krasjer. Treffer denne et barn kan det føre til nakkeskader, uansett om barnet sitter i et barnesete eller på en pute.

I noen biler er det mulig å skru av airbagen på passasjersetet når barn sitter der. Gjør man dette, er det viktig å huske å skru airbagen på igjen når det sitter en voksen der. Dette kan være avgjørende faktorer dersom man utsettes for en bilulykke, og er det viktig at man kontrollerer hva som gjelder for ditt barn, og at airbagen til enhver tid er i riktig innstilling.

Sponset av billån.io