I 2014 viste tall fra Statens Institutt for forbruksforsknings (SIFO) rapport om forbrukertrender at 26 prosent av norske kredittkortbrukere ikke betaler ned hele gjelden ved forfall – og dermed øker belastningen på økonomien betydelig som følger av dette gjennom unødvendig store rentebetalinger.

Har du barn vet man hvor mye ekstra kostnader det medfører for familieøkonomien – gjennom barnehage, sfo, fritidsaktiviteter av forskjellig slag – og man vil på et eller annet tidspunkt komme i en situasjon hvor man ikke får lønnen til å strekke til alle behov og forpliktelser – og igjen ikke mulig å skyve på kostnaden til det passer bedre å ta denne. Opplevd at f.eks vaskemaskinen ryker akkurat samtidig som at bilen skal på planlagt service, eller kontroll ? Ja, da er «rådene» som oftest dyrere!

Kommer de uventede kostnadene tett, og kredittkortet blir brukt hyppigere og hyppigere kommer man til slutt i en situasjon hvor man mer eller mindre konstant har gjeld som er forfalt på kortet og familiens egen økonomiske buffer for uventede kostnader minker fra måned til måned.

De fleste husholdninger har ikke bare étt men flere kredittkort som familien bruker på uforutsette og prioriterte innkjøp i perioder hvor generell inntekt ikke strekker til – problemet er bare at har man straks begynt på denne galoppen – er det lett å miste oversikten over hvor og hvor mye man har i gjeld på diverse kort.

Skulle du derimot komme i denne situasjonen kan det derimot være lurt å sette seg ned og samle samle sammen kredittkortgjelden og heller slå dette sammen med f.eks boliglånet eller alternativt i étt samlet forbrukslån og nulle ut kortene til en langt bedre og overkommelig rente.

Det finnes tjenester som kan hjelpe deg med denne prosessen, som f.eks Sambla – som er nyeste generasjons låneformidler og tilbyr et av markedets beste lånevilkår. Tjenestene for innhenting av beste tilbud til deg er i tillegg gratis – uten at du binder deg til noe.