Aktiviteter dere kan gjøre sammen

Hvordan står det til med kjærlighetslivet etter at dere fikk barn? Det er bare å innse at spontanitetens dager er over for de neste 15 årene, og dere må planlegge for å beholde gnisten. Og det er mannens ansvar!

Når familien utvides fra to til tre, og kanskje enda flere, er planlegging helt nødvendig for å balansere rollene som foreldre og kjærester. Menn må ta initiativ og være familiens “kjærlighetsminister”

Noen ganger forventer vi faktisk at kjærlighetslivet skal være minst like godt som på det tidspunktet vi møttes første gang, da forelskelsen gjorde sitt og utstyrte oss med et vell av gratishormoner. Vi krever at denne tilstanden skal vare helt til våre samlivsdagers ende. Om det er realistisk eller ikke er en annen diskusjon, men det er viktig å erkjenne at det er slik.

Menn må trene opp sin evne til empati og bruke sine sanser. Når kona er frustrert og ingenting hjelper, trenger hun noe annet. Da er det kun handling som hjelper. Og for mange kvinner er det mer tilfredstillende å bli tatt enn å ta.

Gjør noe konkret! Skaff barnevakt og kinobilletter. Kjøp en lekker kjole til henne. Ta henne med ut, ikke bare la det bli med tanken. For at dere skal fungere godt som kjærester bør en av dere ha ansvaret for å holde parforholdet i live. Man kan ikke dele på denne oppgaven, derfor bør mannen ta den! Gjør deg selv til familiens “kjærlighetsminister”!

En av mannens oppgaver som kjærlighetsminister bør være å balansere rollene dere har som foreldre og livet deres som kjærestepar.